Kinder Ambtsketen Gemeente Albrandswaard

Atelier Juwelier Dumas ontwerpt en maakt Ambtsketen Kinderburgemeester Albrandswaard

Precies 32 jaar nadat J.V. Dumas senior de ambtsketen voor de Burgemeester van Albrandswaard  mocht vervaardigen, kreeg zoon Jeroen Dumas van Atelier Juwelier Dumas de opdracht een junior ambtsketen voor de Kinderburgemeester van Albrandswaard te ontwerpen en vervaardigen.


Het Ontwerp
Verschillende stijlen uit de Burgemeester ambtsketen zijn toegepast in het ontwerp van de Kinderburgemeester ambtsketen, zoals de glooiing in de schakels en de gemeentewapens.
Het 8-teken (ook wel oneindigheids-teken genoemd) in de schakels staat symbool voor groep 8; de groep van de basisschool waarin de jaarlijks verkozen Kinderburgemeester zit tijdens het 'ambtsjaar'.
Het collier bestaat uit 32 schakels; verwijzend naar het aantal jaar geleden dat de ambtsketen voor de Burgemeester uit het atelier van Dumas bij de toenmalige burgemeester Temminck werd omgehangen.

De Uitvoering
De kinderambtsketen is van de beste kwaliteit eerste gehalte 925 sterling zilver met de hand in het atelier van Dumas Juwelier in Rhoon gemaakt. Op de ambtsketenbedels zijn door middel van een machinale laser-graveermachine de drie gemeentewapens van Rhoon, Poortugaal en Albrandswaard aangebracht.