Maattabel

Ringmaat

Voor ringmaten worden twee verschillende waarden gebruikt binnen de sieradenbranche: de binnendiameter in millimeters en de omtrek in millimeters. Het verschilt per merk welk maattype wordt gebruikt. In de tabel hieronder kun je precies zien welke ringmaat geschikt is voor welke diameter en omtrek. Ook vind je hier een uitleg om de juist ringmaat op te meten.



Ringmaat opmeten

Er zijn drie handige manieren om snel je ringmaat te achterhalen op basis van je binnendiameter:

1. Neem een goed passende ring die je al hebt. Leg deze op een liniaal. Het zichtbare deel aan de binnenzijde in het midden van de ring toont jouw maat.

2. Neem een goed passende ring die je al hebt. Meet de binnendiameter op door gebruik te maken van een schuifmaat.
3. Omtrek opmeten van je vinger: Voor het opmeten van de omtrek van je vinger gebruik je een stukje lint of smal strookje papier dat je om je vinger doet. Let er op dat je deze niet te strak doet, maar comfortabel om de vinger. Vervolgens zet je met een stift een streep over het deel waar het papier/lint over elkaar heen loopt. Zorg dat de streep op beide delen van het papier/lint staat. Als je hem nu van je vinger haalt, dan meet je met een liniaal de afstand op tussen de twee markeringen. Die afstand is de omtrek van je vinger.

Maatinformatie Trollbeads armbanden en colliers

Armbanden
De lengtes die zijn vermeld, zijn de totale lengtes van de armbanden inclusief het slotje. De slotjes worden apart verkocht. Zo kun je het slotje kiezen dat perfect bij je past!
De standaardlengte van een slotje is 2 cm, maar de Grote Bloem- en Grote Vis-slotjes zijn iets langer.
Een Trollbeads-armband van 20 cm (15220) is dus 18 cm lang, en wordt 20 cm inclusief slotje:


Om de juiste armbandmaat te bepalen meet je de omvang op het breedste deel van je pols en daar tel je 2 centimeter (20 mm) bij op. Deze ruimte is nodig om bij een volle armband voldoende draagruimte over te houden.



Bangle
Meet de omvang van je pols om te bepalen welke maat Bangle je nodig hebt. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is om de Bangle over je pols te schuiven, maar niet zo groot dat de armband van je pols glijdt.




Colliers
De lengtes die zijn vermeld, zijn de totale lengtes van de colliers inclusief  het slotje. De slotjes worden apart verkocht.  Zo kun je het slotje kiezen dat perfect bij je past!
De standaardlengte van een slotje is 2 cm, maar de Grote Bloem- en Grote Vis-slotjes zijn iets langer.
Met behulp van 2 slotjes kun je ook meerdere colliers aan elkaar maken.

Spang
Meet de omvang van je nek om te bepalen welke maat Spang je nodig hebt. Zorg ervoor da de opening groot genoeg is om de Spang over je nek te schuiven, maar niet zo groot dat de Spang van je nek glijdt. Bekijk de uitleg hieronder om de juiste maat van de spang te bepalen.